Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

22/6 | Klassisk Kultur | Öde Nerdrum om kitsch | Lie Bydelshus

Tid: Torsdag 22. juni 2023
Kl.: 19.00-21.00
Pris: 300,-

Klassisk Kultur II: Öde om kitsch

I 1997 erklærte Odd Nerdrum at han ikke lenger med oppriktighet kunne kalle seg kunstmaler. I stedet ville han kalle seg "kitschmaler" og omtale sine verk som "kitsch". Det mer eller mindre utdødde uttrykket var ambiguøst. Mange tenkte det bare var et "stunt" da den folkelige forståelsen av kitsch som noe som representerte hagenisser o.l. stemte dårlig med Odd Nerdrum sine tunge klassiske verker. 25 år efter er det klart at det ikke var et stunt, da Nerdrum fortsatt omtaler sitt liv og virke som "kitsch." Leser man hans tale fra 1997 med seriøse øyne blir det klart at det hele tiden har vært et filosofisk prosjekt, forankret i solide argumenter.

En hel generasjon av malere har nu de siste 25 år skapt malerier med kitschfilosofien som grunnstruktur, hva er blitt resultatene? Hvordan skiller de seg fra "kunst"? Hva er fremtiden til bruken av begrepet?


Disse spørsmålene skal Öde Nerdrum forsøke å besvare i sitt foredrag.Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon