Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Amalfi vandring. Himmel og hav

Velkommen til Active Adventure & Travel – FemiRUN & WALK reise!

Vi gleder oss til å reise med deg.

Har du spørsmål vedrørende reisen eller påmeldingen er du velkommen til å ta kontakt.

Vibeke & Aage

Active Adventure Travel – FemiRUN & WALK, klikk her 

eller ring: +47 900 93 362 (kl. 09-16)

Vi må leve og drømme om vår eventyrreise til høsten!

(Sikkerhet for din bestilling av reise.)

Velkommen til våre reiser!

Koronavaksinering Covid-19

Vi, Active Adventure & Travel AS og FemiRUN & WALK forholder oss til Utenriksdepartementet (UD) sine reiseråd og anbefalinger. Vi er også underlagt REISEGARANTIFONDET og PAKKEREISELOVEN. Ønsker du å lese om UD sine anbefalinger og reiseråd kan du gå inn på UD. Disse sidene blir oppdatert jevnlig.

Smittevern hos våre samarbeidspartnere:
Situasjonen rundt Covid-19 endrer seg dag for dag og vi i Active Adventure & Travel AS og FemiRUN & WALK følger situasjonen tett, derfor har vi valgt å utsette alle reiser frem til og med sommeren (2021). Vi ser frem til høsten og reiser med deg/dere!

Sikkerhet for din bestilling av reise.
Vi vil garantere deg at du vil få tilbake innbetalt depositum/reise dersom Koronavaksineringen av Covid-19 ikke er fullført.

Ønsker du å melde deg på en av våre reiser og betaler depositum/reise kan du avbestille reisen dersom vaksineprogrammet med første vaksine ikke er gjennomført der du bor.

Du/vi må anta av vi alle må ha gjennomført vaksinen for reisen, og kan vise frem en «attest» på Koronavaksine Covid-19.


Vi gleder oss til å reise med deg!

Vibeke & Aage
De store forskjellene ligger i de små detaljene 


September 2021

Amalfi-Italia

Himmel, hav, skrenter, sitroner, fjell, dype skoger og fossefall

Reisens varighet 6.-13. september 2021, 7 netter-8 dager

Påmeldings og depositumsfrist: 7.juni 2021


Skyfri himmel, blått hav, bratte skrenter, store sitroner, høye fjell, dype skoger og fossefall. En vandring i dufter, synsinntrykk, nydelig mat og vin, vakre landsbyer, smilende og inkluderende mennesker på Amalfikysten.

 

Velkommen til en sanseopplevelse - en vandring på Amalfikysten.I syv dager skal vi bevege oss på urgamle stier og
kjerreveier fra Minori til Sorrento og få noen utrolige inntrykk og nyte vakker utsikt over kystlinjen fra Salerno til Positano og det frodige landskapet med høye fjell i bakgrunnen. Landskapet som fra romertiden på latin kalles Campania Felix, som betyr fruktbart landskap. Dette er befolkningen spesielt stolte av.Vi går forbi små gårder som klynger seg fast til fjellet og hvor eselet er eneste transportmiddel for å bringe varer ned til landsbyene, verdens flotteste sitroner, oliven, druer, og andre frukter, bær, grønnsaker, urter og blomster som blir dyrket på de oppbygde terrassene. Vi ser ruiner av kirker på fjelltopper og klostre langt inne på fjellet.


Gjennom pinjeskog, urskog, fjellpass og «regnskog» vandrer vi på gamle, velbrukte og velholdte
stier og trapper før vi kommer til neste by eller landsby. Her skal vi nyte kortreist mat og drikke.

Prøvesmaking av ost, limoncello, olivenolje og vin, deilige måltider venter på oss.Den siste dagen før hjemreise er det lagt opp en mulighet for å besøke Pompeii, byen som ble begravet av lava fra vulkanen Vesuv (Vesuvio) for over 2.000 år siden. En opplevelse verdt å få med seg.Prisen avhenger av hvor mange vi er. Ca pris Kr. 700 per person.Byene vi bor i underveis er:
Minori

San Lazzaro

Sant'Agata sui due GolfiPå vandringene opplever vi bl a, i tillegg følgende byer:

Maiori
Atrani

Amalfi

Ravello

Scala

Minuta

Bomerano

SorrentoDagsprogrammet ser slik ut:


Dag 1 Minori:


Vandring: Sentiero dei Limone - Sitronstien.

Vi ankommer Napolis internasjonale flyplass og etter en liten time oppover fjellveier som ville
gjort Trollstigen misunnelig, ankommer vi vårt hotell. Over toppen og på vei nedover til sjøen åpenbarer det seg to små byer, klemt inne mellom ville åskanter og fjell, Maiori og Minori. Eller Rheginna Maior og Rheginna Minor, trolig etablert av etruskerne før romerne overtok herredømmet ca 2-300 år før Kristus.

Byene ble benyttet av rike romere som rekreasjons-sted. I Minori er det gravd ut deler av en gammel
bosetning, Villa Romana, som er vel verdt et besøk.

Her skal vi bo på et koselig familiedrevet hotell.

Området rundt er preget av bratte skrenter,
fjellsider og skråninger, hvor det dyrkes sitroner, vindruer, tomater, auberginer og masse annet i
kjøkkenhager anlagt i terrasser oppover. Det finnes knapt en kvadratmeter som det ikke dyrkes noe på. Det må i så fall være stein eller fjell.

Vi tar en velkomstvandring fra Minori til Maiori på Sentiero dei Limone, sitronstien, ca 1,5km. Et
område bestående bare av sitrondyrking og produksjon av Limoncello i de steile skråningene ned mot kyststripen. Her er sitronene store, noen så store som honningmeloner og fruktkjøttet smaker så enormt godt.

Veien «hjem» til Minori vil bli med båt, buss eller til fots og middagen venter i Minori.Dag 2 Valle del Sambuco

Minori – Valle del Sambuco
Vandring:Minori – Valle del Sambucho – Lemon path – Minori

En fantastisk vandring fra Minori by og oppover dalen, langs Sambuco-elven hvor vi ser rester av
gamle papirmøller. En koselig sti/vei med anlagte trapper gjennom sitronlunder og dyrket mark. Her
dyrker de alt de har behov for i det daglige, som tomater, auberginer, artisjokker, paprika,
agurker og ulike urter.

Da vi kommer opp til fjellet dreier stien sydøst ned mot havet med utsikt til fjell og store raviner. Her er det furuskog, gamle gjeterhytter og et kloster som vi eventuelt kan legge veien innom.


Dag 3 Minori


Vandring: Minori - Ravello - Atrani - Amalfi - Minori.

En dag med trapper og småveier oppover åsen, som gir oss en fantastisk utsikt der vi vandrer gjennom sitronlunder og gårder på veien til Ravello. En liten landsby oppe i fjellsiden med historisk sus. Her hentet Wagner inspirasjon og Greta Garbo, den svenske filmskuespillerinnen som gjorde suksess i Hollywood og ble verdenskjent, «gjemte» seg ofte bort i Ravello. Et sted som tar pusten fra deg. Vi kommer inn på Piazza Duomo. Rent, pent og en stille atmosfære uten biler, med små kafeer, restauranter, keramikk produsenter og butikker.

Vi besøker Villa Cimbrone, en villa med stor park beliggende på et fjell som kroner høyt over
Atrani og Amalfi, bare 300 m fra Ravello sentrum. 

Å se statuer som er over 2000 år gamle, en park som ivaretas på beste måte og en utsiktsterrasse, som ja, nettopp tar puuuuusten fra deg er fantastisk. Terrassen har vid utsikt fra Salerno og mot Amalfi og videre langs kystlinjen mot Praiano og Positano. Det er også mulig å besøke Villa Rufolo, en nydelig
park med en stor scene, der klassisk musikk fremføres gjennom sommeren.

Vi tar en «vandringspause» i Ravello, slik at alle skal få oppleve dette stedet på sin måte.

Fra Villa Cimbrone går vi stien og trapper nedover, nedover, nedover og nedover til Atrani og Amalfi. Lunsjen blir i Atrani.
Fra Amalfi tar vi båt eller buss «hjem» til Minori hvor vi skal spise middag.Dag 4 San Lazzaro i Agerola

Vandring: Minuta -Valle delle Ferriere - San Lazzaro Agerola.

Denne dagen garanteres å bli vill og vakker. Med mektige fjell, raviner, fossefall, «regnskog» og utrolig utsikt over kysten. En dag hvor vi kan være heldige å se ørn, oter og orkideer.
Det meste av dagen vandrer vi i nasjonalparken Valle delle Ferriere og avslutter i San Lazzaro, med en deilig 3-retters lunsj hos Gabriella, Nido degli Dei, stedet vi skal bo på i to dager.

Middagen nyter vi også her, mens vi roer oss ned på terrassen med et glass å drikke og med en unik sjøutsikt. San Lazzaro er en liten landsby rett over Conca dei Marini, et nydelig stykke av Amalfikysten med bademuligheter og historisk preg.Dag 5 San Lazzaro i Agerola

Vandring: Hviledag med besøk på mozzarella ysteri, hvor de lager mozzarella for hånd, kokkekurs hos
Gabriella, smaksopplevelser og småvandringer.

 

Dag 6 Positano – Sant’Agata sui due Golfi
Vandring: Bomerano i Agerola - Sentiero degli Dei - Nocelle – Montepertuso – Positano – Sant’Agata
sui due Golfi.

I dag skal vi være guder og gudinner på gudenes sti, Sentiero degli Dei, og vi skal oppleve en storslått utsikt over Positano før vi går nedover til byen og spiser lunsj på veien. Artig med Positanos (Montepertuso) «Torghatten», et stort hull i fjellet, som er et godt besøkt sted.

I gamle dager var menneskene som bodde oppe i fjellene avhengig av å bytte varer og tjenester med

menneskene ved kysten. Fjellfolket hadde kuer og geiter og byttet melk, smør og ost med sjøfolket
som bød på fisk, sitroner og papir. Da var eselet eneste fremkomstmiddel og de etablerte stier
langsmed og nedover fjellsidene.

Stien som går fra Bomerano er bred og fin, stedvis steinete og støvete, men det er meget fint og lett å gå her. Selv om enkelte steder byr på spektakulær utsikt og knauser med fritt fall på 3-400 meter, er det helt ufarlig så lenge du holder deg på merket sti. Å stå ved starten av stien og se bortover fjellmassivet mot Nocelle og Positano, som er en av sluttmålene for denne stien, er det ufattelig å skjønne hvor denne stien går. Etter hvert som vi beveger oss dukker mer og mer av stien opp, utrolig laget og som hugget inn i fjellsidene.


Utsikten til Positano, Praiano og noen små øyer ute i havet, Li Galli, er enorm. (Rudolph Nurejev kjøpte en gammel romersk villa her i 1970 årene og pusset den opp).

De siste trappene og stien ned til Positano er herlig, hvor du ser stranden, fergekaien og et mylder av glade mennesker på ferie eller dagstur.

Positano ligger i en liten bukt og er bygget i terrasser opp fjellsidene, med noen flotte og fargerike hus. Veien slynger seg opp gjennom byen med gode sjanser for besøk i gallerier, shopping, restaurantbesøk eller simpelthen nyte en Lemon Spritz.

Vi tar buss fra Positano til overnattingsstedet Fattoria Terranova, en agriturismo, famileeid med røtter tilbake til 1400-tallet. En oase, overfylt av blomster, grønnsaker, oliventrær, sitroner, tomater og en eiendom bygget over flere terrasserte plan. Her spiser vi middag med kortreist mat og lokalprodusert vin.


Dag 7 Sant`Agata sui Due Golfe

Sant`Agata sui Due Golfi, Sorrento eller Pompeii

I dag er veivalget deres.
Fra Fattoria Terranova ned til Sorrento er det 3,8 kilometer å gå på en fin gangvei med noen trapper og en herlig utsikt over Napoli bukten og Sorrento med Vesuv i bakgrunnen.

Sorrento er en vakker by med utallige små gågater, kafèer, restauranter, utsiktspunkter og selvfølgelig shoppingmuligheter.

Det legges opp til en reise til Pompeii fra morgenen av for de som ønsker det og vi returnerer til Sorrento ved lunsjtid. Enten spaserer man hjem til hotellet eller så tar vi en taxi.Dag 8 Retur

Hjem til NorgeDistanser på dagsøktene:


Velkomst turen på Sentiero dei Limone er ca 1,5 km, med mange trapper og terrasser.

De andre vandringene er fra 7 til 12 til 16 kilometer og det understrekes at det er tidvis bratt med mange trapper.

Tempo på turene: Vi vandrer tilpasset terrenget og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

Krav til deg som skal være med og nyte turen:

Il Club Alpino Italiano har merket stiene og kjerreveiene, som lett til medium krevende.

Du må klare å gå i til dels mange trapper, opp og ned og kunne gå en dagsdistanse på opptil 16 km. Er du i normal fysisk form er dette en super tur.

 

Varighet, betingelser og pris for reisen:

 

7 overnattinger

To reiseledere som snakker norsk, som er meget godt kjent i området

Flybillett: t/r Oslo – Napoli

Persontransport: t/r Napoli flyplass til hotell.

Div. transfer med offentlig buss til/fra etappene.

Bagasjetransport: Bagasjen vil fraktes mellom overnattingstedene.

All overnatting i tomannsrom 


Måltider:

Frokost 

5 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann

5 middager med ¼ l vin og ½ l vann

Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. Måltidene består vanligvis av to til tre retter (eller flere).

 

Arrangement:

Kokkekurs, vi lager vår egen middag.

Inngangsbillett til Villa Cimbrone i Ravello

Vinsmaking på «vei»

Olivenoljesmaking

Besøke et ysteri og mozzarella smaking

Limoncello

Vandring i landsbyene

 

Bagasjetransport:

Bagasjen vil fraktes mellom overnattingstedene

All transfer med offentlig buss privat transport t/f løypene.

 

Tillegg: 

Enkeltromstillegg: Kr. 3.500

Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.

 

ACTIVE ADVENTURE & TRAVEL - FemiRUN & WALK er medlem av Reisegarantifondet

 

Påmeldings og depositumsfrist: 7.juni 2021

Depositum: Kr. 8.000

Sluttfaktura: 7.juli 2021

Pris: Kr. 18.950

 

Vi gleder oss til en vandring mellom himmel, hav, skrenter, sitroner, fjell, dype skoger og fossefall.

Vibeke & Aage

 

Prisene på reiser i 2021 er med forbehold om prisendring på grunn av økte flybillettpriser og valutaendring etter Corona pandemien.Ved spørsmål kan du sende en e-post til:


Active Adventure Travel - FemiRUN, klikk her 

eller ring: +47 900 93 362 (kl. 09-16)Hus å lese:
Reisevilkår, lover og regler
VIKTIG Å VITE, FOR DEG SOM SKAL REISE MED
Active Adventure & Travel AS

 

 

Reisevilkår, lover og regler

VIKTIG Å VITE, FOR DEG SOM SKAL REISE MED Active Adventure & Travel AS. Klikk her

 

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales.

Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det.

Oppsatte hotell kan endres.

Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. 

Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.

 

 

 

 
 

Registreringsskjema