Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Norsk Osteopatforbund - Fagdag

Program for dagen

08:30-09:00

Oppmøte og registrering


Norsk Osteopatforbund

09:00 – 09:15

Velkomst og Informasjon

Norsk Osteopatforbund


09:15 - 10:15

Vulvodyniforeningen - Hanna Eide, Styreleder

Vulvodyniforeningen jobber for å styrke behandlingstilbudet til kvinner med langvarige underlivssmerter.

10:15-10:30


Pause 

Kaffe/te, frukt

10:30-11:15

Mona Valstad, Osteopat

Ida Waagsbø Bjørntvedt, Gynekolog

Vulvalidelser i et tverrfaglig perspektiv

11:15 - 11:30

Pause

Kaffe/te, frukt

11:30 - 12:15


Mona Valstad, Osteopat

Ida Waagsbø Bjørntvedt, Gynekolog

Vulvalidelser i et tverrfaglig perspektiv

12:15 - 13:15

Lunsj

Servering

13:15 – 14:00


Line Rølvaag, Osteopat

Elin Hanson, Optometrist

Tverrfaglig samarbeide, barn og synsevner

14:00 – 14:15

Pause

Kaffe/te, småbakst

14:15 – 15:00


Line Rølvaag, Osteopat

Elin Hanson, Optometrist

Tverrfaglig samarbeide, barn og synsevner

15:00 – 15:15

Pause

Kaffe/te, småbakst

15:15 – 16:15


Geir Elvebakken, Fysioterapeut og Osteopat

På hvilken måte kan en bygge opp en klinisk holistisk osteopatisk behandling? Hvorfor er det så viktig med god tid ved første konsultasjon?

16:15 – 16:30

AvslutningPresentasjon av foredragsholdere

Ida Waagsbø Bjørntvedt 

Ida har erfaring som gynekolog ved vulvaklinikk ved OUS og driver i dag vulvaklinikken ved C-Medical. Hun har også en subspesialiseringen innen reproduksjonsmedisin / infertilitet og har jobbet ved Rikshospitalet som overlege sammen med resten av temaet ved C-Medical Fertilitet.

Ida jobber i dag både offentlig og ved C-Medical med kvinner med eggstokksvikt før 40 år (POI), tidlig overgangsalder og andre hormonforstyrrelser. Ida er leder av Vulvaforum, som er et tverrfaglig forum for helsepersonell fra forskjellige fagområder som engasjerer seg i vulvalidelser.


Mona Valstad

Osteopat DO, fysioterapeut i klinisk praksis siden 2001. Idrettsvitenskap og fokus innenfor idrett, pre/rehabtrening for menn og kvinner som ønsker å optimalisere funksjon etter traumer, funksjonsnedsettelse og smerter. Fokusert på bekkenhelse i et perspektiv av alle systemer som påvirker kroppens funksjoner. Podcaster på Engler og Hormoner med Ingvild Aannerud. Foredrag og kursholder innenfor ulike fagdisipliner. Fagansvarlig osteopati og kvinnehelse i Klinikk for Alle fra 2012-2022 i Klinikk for Alle, del av C-medical fra 2022-dd .


Line Rølvaag

Line er Osteopat og Fysioterapeut med mastergrad i medisinsk pedagogikk. Hun arbeider som høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, Institutt for helse og trening. Line har over tjuefem års erfaring fra privat klinikk, sykehus, rehabilitering og helsestasjon. Hun har de siste femten årene drevet veletablert Osteopati klinikk på Kolbotn. Line har lang erfaring med undervisning fra høyskole og som kursholder blant annet i fagfeltene «Osteopati og barn» og «Osteopati og kvinnehelse» både nasjonalt og intenasjonalt.

Tema; Tverrfaglig samarbeid, barn og synsevner

 I denne presentasjonen vil dere få vite hvordan vårt samarbeid omkring barn med reduserte synsevner har hjulpet mange av våre pasienter. Dette vil blant annet belyses gjennom å presentere aktuelle kasuistikker. Vi vil også gi et innblikk i hvordan vårt samarbeide kom i gang, samt  hvordan det har hjulpet hver av oss til å forstå mer av hvorfor vi trenger hverandre for å oppnå best mulig resultat for disse pasientene. Innlegget vil gi en kort repetisjon av aktuell klinisk anatomi og betraktninger rundt hvordan endringer i fascielle, nevrale og vaskulære system kan bidra til noen av de kliniske funnene man kan oppdage hos disse barna i klinikken. Dere vil også få et lite innblikk i noen av testene Elin bruker i sin synsundersøkelse, og hvordan en analyse av disse resultatene kan gi informasjon om pasientene utover en ordinær synsundersøkelse.


Elin Hansson

Elin har mer enn 25 års erfaring som Optometrist. Hun er en av få norske optikere med en Doctor of Optometry, O.D-grad fra USA. I tillegg har hun en M.Sc som hun også tok i USA. Hun er spesialist innenfor funksjonell optometri (Behavioral Optometri), barn og syn med lese-, lære- og konsentrasjonsproblemer, sport og synsterapi (synstrening). Jobber også med traumatisk hjerneskade, spesielt med mTBI.

Hun jobber nå som nevro-optometrist hos optiker Ø Krogh i Ski. Tidligere drevet privat praksis på Kolbotn fra 2008-2015.

Hun har også et tett samarbeid med de fremste optometrister innenfor funskjonell optometri i USA.


Geir Elvebakken 

Geir startet sin kliniske praksis som fysioterapeut i 1985. Han ble deretter uteksaminert som osteopat fra osteopatiskolen i 1997, og jobbet som assistent ved den norske utdanningen fra samme år og frem til 2000. Geir var også en av hovedlærerne på deltidsutdanningen innenfor feltet visceral osteopati fra 2000 til 2011, og deretter på bachelorutdanningen frem til 2014. Han har i hele perioden jobbet i egen klinikk på Orkanger og i Trondheim, hvor han i dag også har sitt daglige virke. Han har lang erfaring innen kvinnehelse og idrettsmedisin. 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *