Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Samling for unge økologiske bønder

Økologisk Norge og Grønt Spatak inviterer til samling i Stavanger 17-18. mars for unge bønder som driver eller har interesse av økologisk drift.

I Norge drives mindre enn 5 prosent av jorda økologisk. Likevel mener Økologisk Norge at framtida er økologisk, og ønsker nettopp å samle unge bønder som ønsker en lang framtid med økologisk, sosial, og økonomisk forsvarlig drift. I dag blir det færre bønder i Norge, mens vi trenger flere. Økologisk drift tiltrekker seg både flere yngre, kvinner og mange utenfor tradisjonell landbruksbakgrunn. Målet med samlingen er at unge bønder skal få inspirasjon, bedre (økologisk) sosialt nettverk og lære om utfordringer man står ovenfor.  

Arrangementet starter med lunsj torsdag 17. mars, og avsluttes fredag 18. mars ved lunsj. I etterkant av arrangementet er det mulig å delta på en fagdag i regi av Økologisk Norge sitt Landsmøte, som også er åpen for deltakerne på samlingen. Se mer info nedenfor.


Hva koster samlingen?

Deltakelse på samlingen koster 500,- og inkluderer hotell, og mat under samlingen. Reise betales for selv. 

Ved tilknytning til et lag i Økologisk Norge er det mulig å delta på Landsmøtet i etterkant av samlingen. Som delegat vil du få dekket transport til og fra Stavanger, samt hotell + frokost og felles måltider under Landsmøtet. Det kan derfor være lurt å delta på begge deler. Hør med ditt lokal- eller fylkeslag om muligheten til å delta som delegat.

OBS: Påmeldingsfrist til Landsmøtet er 1. mars. For mer info og påmelding, se her.
Påmeldingsfrist til samlingen for unge økologiske bønder er 10. mars.


Samling for unge økologiske bønder
Program:

Torsdag 17. mars

12.00    Oppstart. Oppmøte på hotell Victoria, lunsj. Økologisk Norge organiserer busstransport mellom de forskjellige destinasjonene.

13.00    Gårdsbesøk på Leikvoll gard. Vi besøker Kolbjørn Anda, eneste økologiske melkeprodusent i Stavangerområdet.

15.00    Besøk til Stavanger Ysteri. Lise Brunborg forteller om Stavanger Ysteri og om viktigheten av gode råvarer for foredlere.

Program på TOU Scene:

16.00    Økomiljøet på Grindal. Elisabeth Fagerland: Hvordan har Grindal Ysteri blitt til Grindal Ysteri, markedshage og honning? Fortellingen om produksjon, miljø og samarbeid!

17.00    Å få barn som bonde. Turid Haga Vange, melkebonde, og Astrid Bjørnson, frukt- og bærbonde, er mødre og inspirasjonsbønder. Hvordan er det å få barn som ung bonde i dag? Hvilke utfordringer i yrkeshverdagen gjør graviditet, permisjon og støtteordninger spesielt for bønder?

18.00   Økologisk middag og fest på TOU scene. Mat fra Fortou.


Overnatting på hotell Victoria. Skansegaten 1.


Fredag 18. mars

07.00  Frokost. På hotell Victoria for de som har overnattet der.

08.00  Gårdsbesøk og omvisning Ullandhaug gård. Buss fra hotell Victoria kl. 08.00.

Program på Ullandhaug gård:

10.00   Hjelp, jeg har ikke odel! Veien inn til landbruket. 

 Generasjonsskifte og økologisk drift – hvordan snakke om omlegging? 

  Samtaler, spørsmål og svar ved Kolbjørn Anda, Turid Vange og Magnus Nickelsen.

11.30     Hvordan kan Økologisk Norge jobbe mer med utfordringer for unge bønder? Oppsummering og innspill til Økologisk Norge fra deltakerne, ved Runa Gidske.

12.00    Buss til Sølvberget bibliotek og kulturhus, hvor Økologisk Norges fagdag holdes. Lunsj fra Godt Brød. Meld fra om du ønsker lunsj.

Deltakere på Samling for unge økologiske bønder har allerede vært på gårdsbesøk på Leikvoll og Ullandhaug gård, men oppfordres til å bli med på de to første timene av fagdagen, med lunsj og faglige innlegg på Sølvberget bibliotek før deltakerne på fagdagen drar på gårdsbesøk.


Program fagdag på Sølvberget bibliotek og kulturhus:

12.30  Velkommen ved Markus Hunstad og Jostein Trøite. 

Om EU, Green Deal og Farm to Fork. Innledning ved Magnar Sunfør. 

Foredrag om Stavanger Ysteri. Ved Lise Brunborg.

14.00    Gårdsbesøk til Leikvoll og Ullandhaug. For deltakere på fagdag, deltakere på samling for unge bønder har vært på dette.

 

Ved spørsmål, kontakt [email protected] les mer om Økologisk Norge på vår nettside www.okologisknorge.no

 

Registreringsskjema